ponedeljek, 12. november 2007

Imamo novega

Predsednika namreč ;) Sicer rezultati še niso uradni ampak mislim, da se pri taki razliki v vodstvu nič ne more spremenit :)

Mislim da je mel Türk v tem finalu prednost predvsem s tega stališča, da je zanj glasovala večina ljudi, ki so v prvem krogu glasovali proti Peterletu :) In zato tudi tak visok rezultat :) Približne cifre se gibljejo okrog 70% proti 30% v prid Türka :) Ni malo ne? ;)


Verjetno pa razlog za tak visok poraz Peterleta leži tudi v njegovih nastopih po prvem krogu volitev in pripadnost cerkvi, ki bi se v njegovem mandatu nenehno odražala v njegovih nastopih in dejanjih :) Že tako ali tako mislim, da pripadnost krščanski cerkvi v Sloveniji pada :) Po podatkih RKC-ja je članov sicer zelo veliko ampak ne smemo pozabiti, da postaneš član RKC-ja ob krstu, takrat pa se mi zdi, da še nisi dovolj samostojen/na za delat kakršne koli odločitve, kaj šele odločitev ali boš veren/na ali ne ;) Izpisat se pa ne da kar zlepa ;) Samo to je že druga zgodba :)

Konec koncev, kdo pa si želi postati Američan in za vsako sranje govoriti "Bog blagoslovi Slovenijo!" :) Edini, ki jo lahko blagoslovi smo mi sami in seveda politiki :) Je pa res da predsednik niti nima ne vem kakšne moči, zato mislim, da se stvari drastično ne bodo spremenile :) Je pa res, da lahko Türk izboljša diplomatske odnose, ker ima na tem področju že kar nekaj izkušenj :) Bomo vidli, kako mu bo šlo na prvem pogovoru s hrvaškim predsednikom Mesićem :)

Kaj pa vi mislite o teh predsedniških volitvah, našem novem predsediku in o sliki, ki jo bomo spremljali naslednjih 5 let?

3 komentarji:

Gaj pravi ...

že res, da predsednik rep. slovenije niti nima kej za počet, lahko pa sm pa ke kej predlaga. Pa že sama prisotnost obraza države veliko šteje (na športnih in kulturnih eventih).
...iz cerkve se bo pa tud treba izpisat, ja.

Žiga J, pravi ...

Pa se je le zDanilo :) Da bi bil Türk povsem meni povšeči, bi mu gene moral delno zmiksat z Jelinčičem. Pa tudi če ne, 100% bo boljši, kot je bil na pol mrtev Drnovšek pred njim.

Kristijan Žontar pravi ...

z obemadvojimadvema se strinjam ;) glavni problem je po mojem v tem, da pri nas v parlamentu manjka lepih deklet...in posledično da bi kakšna krasotica kandidirala za predsednico :) Mogoče bi lahko potem ljudi prepričala s svojim velikim....... smislom za vodenje države ;)