petek, 19. oktober 2007

Sodelujte v anketi!

Nekateri ste verjetno že opazili, da se na desni strani nahaja nova anketa :) Pri prejšnji smo ugotovili, da večina ljudi rada posluša kantri (verjetno ne redno), oz. jih kantri glasba ne moti :) Ko smo že ravno pri tem, lih zdele poslušam Kaff Country radio prek interneta :) To smo v Ameriki non-stop poslušal in mi je dost kul ratu :) Mate na njihovi strani zgoraj desno gumb za poslušanje preko spleta :)

No, zdej pa je že čas za novo anketo :) Zanima me, če bi rajši vidl, da blog pišem tk ali tako :) To pomeni v zborni slovenščini, kot smo jo vajeni v časopisih in revijah, ali mal bolj po domače, oz. še bolj po domače kot je že zdaj :) To pa me zanima zato, ker se včasih kar zalotim, da pišem zborno, včasih pa preveč narečno :) In zdaj je od vas odvisna usoda pisane besede na temu blogu ;) Vsi glasovat! ;)

2 komentarja:

Žiga J, pravi ...

Ena strokovna:
Kot ljubitelj slovenskega jezika in ker v meni še vedno tli želja po poklicu profesorja, bom temu primerno odgovoru.
To je povsem stvar lastne odločitve,ane da! Če pa že vprašate za mnenje,potem pa takole:
Glede na govorca, ki se znajde v neki okoliščini - pri nagovarjanju širše,nepoznane množice, se le-te lotimo ponavadi s knjižnim (zbornim ali splošno pogovornim-ta je ustreznejši,saj ga uporabljamo v javnosti). Vendar to velja predvsem za govor-glede na namen besedila pa tole:
Gre za neumetnostni jezik in od vsega imamo najraje praktično sporazumevalnega-tega namreč uporabljamo vsak dan! Sleng kot interesna govorica odbija in ni ustrezen za pisanje bloga,ker ga bere širša množica ljudi,ne le pripadniki slenga.
Joj no,...bluzim,ne? Sej, če napišeš p's,ps ali pes, bo vsak slej ko prej razumel, da je šlo za žival :)
Kar z istim načinom izražanja naprej!

Kristijan Žontar pravi ...

hehe, sm se že v tretji vrstici mal zgubu :D sej pravim, upoštevano bo vsako mnenje, tuki ni diskriminacije ;)

hvala za vaše ;)