torek, 7. avgust 2007

Vikend po tavelikem kanjonu

Lep pozdrav minuto po koncanem prvem postu :) Torej, za boljse razumevanje tega posta si prosim najprej vsaj preletite prejsni post (Tha Grand Canyon) :)

No, pa kar zacnimo :) Po nasem obisku Grand Canyona so me odlozil pri kolegu Jesusu v Ash Forku, kjer sem prebil vikend :) Razlog je, da je mogu Andrew it cez vikend v Phoenix, ker je mel neke opravke, pa nism mogu it z njim, al pa ostat sam pr njemu doma :)

In prvi vecer smo sli jest, Jesus in njegov kolega, ki je ful faca, Jackson v kino gledat 300 :) Se tuki se skoz na vsake tok casa vrti :) In se je tam zgodil neki, cesar nikol ne bi verjel, ce bi mi kdo povedu :) Ampak, ker sm to vidu na lastne oci... mi lahko verjamete, da sm bil zlo presenecen :) No vglavnem, v kinu sta ble dve punce, ene par vrst pred nami, in sta skoz neki gobcale, pa se pogovarjale in motile ostale :) In nekje na sredini filma ena od njiju vstane in rece: "This is not 23!" :) Verjetno je mislila it gledat film Number 23 v katerem igra Jim Carrey :) In je bil 2 stola na desno en tip in je vstal in se zadru: "This is Sparta!" in jo je brcnu v prsi, tko kot v filmu :) Tisti, ki ste film vidl, boste tocn vedl o kermu prizoru govorim :) In je zensko vrgl cez ene 2 vrste v enga starcka, tip je pa zbezu do vrat za izhod in pobegnu neznano kam :) In je zenska zacela ful jokat, ves folk v dvorani pa ploskat pa vpit yeah! :) Ful noro :) Mislm, da se to lohk zgodi sam v Ameriki :)

No, tist vecer se pol ni nc vec zanimivga zgodil, ker smo sli vglavnem direkt spat :)

Drug dan, v soboto, sva sla pa s Jesusom na pravi pravcati american football trening :) Ni sicer tavelka liga ampak vseen :) Tko da sm se lahko podaju s tapravimi igralci, pa jim metu dolge zoge, ko so vadl kombinacije :) Seveda pa zares igrat nism smel, ker nism mel opreme :)


Potem sva pa cel dan lenarla pa TV gledala :)

V nedeljo smo sli pa z njegovo sestro, njeno hcerko in njenim tipom v kraj imenovan Oak Creek, ki se po lepoti lahko primerja z Grand Canyonom :) Baje velik folka prav, da je ta kraj lepsi od Grand Canyona :) Je pa vbistvu soteska po domace povedan :) S tem, da jo upravljajo Navajo indijanci :) In smo se sli mal sprehajat :) Vec bojo pa slike povedale :)


In po koncanem ogledu Oak Creeka smo se odpelal nazaj proti Ash Forku in smo sli skozi prelepo mesto imenovano Sedona :) Ce boste kdaj v Arizoni in boste iskal tapravo kavbojsko sceno, vkljucno s kucicam in okolico, je to to :) So tapravi vesternski grici (une odsekane skale), pa ko se peljes po glavni ulici, so na obeh straneh same stavbe in vse narjene na western stil :) Je ful lepo :) Se mi je pa zgodil, da je bla moja CF kartica v fotkicu cist polna in nism mogu narest nobene slike :( Sm hotu kaksno zbrisat, pa smo bli ze skozi mesto, predn sm se jest zmislu, kero fotko bi zbrisu :) Sej se na netu verjetn najde kaksna uporabna slikca, ce strica Googla vprasate po besedi Sedona :)

S Jesusom sva ta vikend spala pr njegovmu kolegu Jacksonu, k ma svojo bajto :) In ko sva prsla ta vecer k njemu, ga ni blo, pa sva se kr odpravla spat :) In je sred noci kr naenkrat neki skocil na naju in naju zacel mlatit :) Se je izkazal, da so bli Jackson in eni njegovi kolegi, pa so bli ful nasekani :) In so naju kr posteno pretepl :) Sej je blo misljen kot za foro, sam matr ene parkrat so naju pa posteno v rebra s komolcem :) Tko da so naju cist zbudil, pol smo pa gledal en film, ampak sm jest omagu po parih minutah :) Ocitno je to ameriski nacin bujenja :)

Naslednje jutro smo pa Jacksonovi mami pomagal ene omare iz bajte spravt, pol smo se pa odpravl v gozd (tko oni temu pravjo, ceprov je samo grmicevje, pa se to ne gosto) mal strelat s puskami :) Ker se pac izkaze da je v Arizoni legalno met orozje in smo vzel jacksonove 3 puske, pa smo sli strelat pirovske flase :) In morm prznat, da je blo kr zabavno :) So se pa vsi cudil, k sm reku, da pr nas ni legalno met orozja brez ustreznega dovoljenja, katerga je pomojem dost tezko dobit (upam) :) Aja, pa ko smo ze pri tem, ma Andrew doma ene 6 pusk, ki kr lezijo po stanovanju :) Pa ma vse vrste od taprave snajperce do zracke :) Sej ni cudn, da tok folka umre tuki v ameriki :)


No, zdej trenutno sm pa spet pri Andrewu in lahko koncno mal napisem kaj se z mano dogaja :) V sredo grem v Las Vegas ga zurat :) Sm mislu it Seinfelda al pa Copperfielda gledat, pa so karte drage ko svinja :) Tko da bom sou verjetn mal gemblat, pa se to odvisn od minimalne vsote, ki jo lahko stavs :) Je pa tam tud ene par hudih klubov, tko da dolgcas pomojem ne bo :)

Lp,
Kristijan

4 komentarji:

Anonimni pravi ...

Glede te nore (dobesedno)izkušnje bom rekla samo tole: UAU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
In še dobr, da se je tako končal, kot se je.
Za kolk časa pa greš v LV? A pol pa v LA? Preden greš v LA kontaktiraj Zorana, po moje te bo lahko vsaj kvalitetno usmerjal. Če bo le imel čas, pa še kaj več - saj se spomniš, je zlo zanimiv človek, pa izvrsten fotograf.
Sem brala Tajin blog in, če sem prav razumela, ima čist svoje plane in se zgleda sploh ne bosta dobila? No, če noče, pa nič. Probi se ne sekirat in rajš čimbolj uživaj in izkoristi Ameriko - verjetno se kmal ne boš vrnu.
Saj vem, da se ponavljam, ampak sploh po tejle dogodivščin ti spet polagam na srce: uživaj in pazi nase!
Pogrešam te, komi čakam, da se vidmo!
Rada te imam,
Mum

Anonimni pravi ...

Hojla !
Komaj sem cakala da preberem kaj se ti je zgodil. No moram priznati da si pravi pustolovec. Vesela, sem , da bos iz Amerike prisel poln vtisov. Mam obcutek da se tam tolk dogaja, da ti bo tukaj ko bos nazaj kmal postal dolgcas.
Se vedno sem v Holandiji in Tony in Hetty te pozdravljata zelooooooo.
Vceraj sem tu v HOlandiji imela dober poslovni dan. Zelo sem vesela ce mi dan gre v redu. Poleg tega pa sem se kupila zelo lepe motoristicne skornje. Komi cakam da jih sprobam. No zdej mam ze 5 ur voznje z motorjem, ko pridem nazaj pa nadaljujem in mislim da bo potem kmalu izpit. Aja tuki v trgovini k sm kupovala te skornje so letal okrog mene in me stregl kot da sem kraljica. Majo tok hude motoristicne stvari da kar glava boli. Bi kar vse pokupla. Drugac sem vceri se obiskala Toniyevo sestro v Amsterdamu. Ves kako hudo stanovanje v bloku. Ne mors verjet. Okrog bloka pa jezero z rackami in labodi. Noro. Pa tud sem spoznala eno gospo k je ful faca. Vdova ampak res faca. Ma hiso tukaj v NL in se hiso v Spaniji z bazenom in varnostniki. Mi je rekla da ce jo hocemo koristit da naj sam poklicem. Pa sm misnla da bi sli semptembra Jaz Taja ti in Gaj za kaksen teden tja. Seveda ko ti naredis izpit.
No pol smo sli se na eno vecerjo v en ogromen hotel, kjer je ogromno enih sal. Vsaka sala ima ime po enem velikem mestu v evropi, tam pa strezejo tako hrano kot je tam tradicionalna. Edin kar me je motl je blo to da sem jedla tok pozn zvecer. Evo pol smo pa prsli domu ob 3-eh zjutri.
Zdej ko sem vstala pa grem kupt Waffell pekac da bomo lahko doma uzival in se crklal. No kaj se bo se cez dan zgodil ne vem ker imam se nekaj sluzbenih zadev, edino kar vem je to da bom verjetno zvecer v nekem klubu na rdeci ulici v Amsterdamu, -pa verjetno ne kot zaposlena tam. To vzemi malo za salo malo zares. Ha ha ha................
Nevem kaj naj ti recem glede srecanja s Tajo. Vzami to za dobro. Meni sedaj vsi pravijo naj iz svojih tezav potegnem samo dobre stvari.
Edino kar ti lahko recem misli pozitivno. Moram rec da pomaga. To je edino kar mene resuje v tem casu. Jaz sem prepricana da bo na koncu vse v redu.
Tako kot tvoja mami pravi da te pogresa te tudi jaz pogresam in komaj cakam da se vidiva.

Kristijan Žontar pravi ...

najprej bi se vama obema zahvalu za podporo :)

in bom sou kr po vrsti :)

mati, bom kontaktiru zorana, ceprov ze tocno vem kam grem :) upam, da bo mel kej casa za eno pjacko, da mi kej o LA-ju pove, ker verjetno pozna zadeve tam :)
Ja, taja ma svoje plane in se verjetno ne bova vidla do prihoda domov... bomo vidl, kako bo situacija nanesla ane? :)
Pa sej ves, da pazim nase :) tisto s tavelkim kanjonom je blo posledica tega, da nismo znal precent kok smo zmozni in kok je dejansko hoje :) Drugac pa mislm, da ni razloga za skrb ;)

vesna, pravilno, da uzivas :) zdej kar se rdece cetrti tice pa pravm, da vsak turist more to vidt ane? :) In seveda lepo pozdravljam tonyja in hetty nazaj :) pa komi cakam, da vidm skorne :) mam jest tud zdej ene, sam so bl kavbojski kot motoristicni :)
Hiso v spaniji? z bazenom? za kok jo proda? :) hehe :) jest sm takoj zravn, ce se gre :)

jest vaju obe zlo pogresam, pa komi cakam, da uzgemo eno marjanco, pa vaju premagam :)

lp,
Kristijan

Žiga J, pravi ...

Viva Las Vegas! Hehe,pejte po mojih poteh, samo s to razliko, da Casino Kongo v Grosupljah ni ravno Harrah's Entertainment v Las Vegasu :)
Men ruleta laufa (seveda počasi in z majhnimi stavami na črne ali bele), tako da še nikdar ni blo izgube.
Upam, da maš kkšno slikco iz tipične kavbojske vasice. Bi blo fajn za videt!
Tok na kratko, zdle se pa mudi, morm še na šiht! lp!